Χαλβάς

  Υλικά

  • 1 φλυντζάνι τσαγιού λάδι
  • 2 φλυντζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό
  • 3 φλυντζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 4 φλυντζάνια τσαγιού νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλλα και άλλη 1 για πασπάλισμα.
  • 1 φλυντζάνι τσαγιού αμύγδαλα ή καρύδια κοπανισμένα (προαιρετικά)
  Εκτέλεση

  • Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να καβουρδιστεί. Προσθέτουμε κανέλλα και χαμηλώνουμε την φωτιά. Ρίχνουμε το νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι ο χαλβάς να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και να μην έχει καθόλου υγρασία. Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε τις σταφίδες. Αφήνουμε το χαλβά να κρυώσει και τον φορμάρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη, κανέλλα και τα καρύδια.