Υλικά 1 Δόση
- 320 gr Αλεύρι
- 320 gr Φαρίνα
- 225 gr Ζάχαρη
- 50 gr Βούτυρο
- 30 gr Φυτίνη
- 15 gr Αμμωνία
- 4,5 gr Σόδα
- 1 τεμ Βανίλιες
- 100 gr Γάλα Πλήρες
- 1/2 Λεμόνι
- 3 Αυγά
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Μετά προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά ολόκληρα. Αφήνουμε να χτυπηθούν για λίγο όλα μαζί και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (σόδα, αμμωνία, βανίλια, λεμόνι, γάλα). Στο τέλος προσθέτουμε λίγο – λίγο το αλεύρι.
- Προσοχή Η σόδα λιωμένη στο λεμόνι Η αμμωνία λιωμένη στο γάλα Αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη 10 – 20 λεπτά και πλάθουμε στη συνέχεια.