Κουραμπιέδες Βουτύρου

  Υλικά
  • 1.250 gr. Αλεύρι
  • 230 gr. Ζάχαρη Άχνη
  • 350 gr. Βούτυρο (γάλακτος)
  • 350 gr. Μαργαρίνη
  • 8 gr. Baking Powder
  • 1 κρόκο Αυγού
  • Λίγη Βανίλια
  • 200 gr. Αμύγδαλο (χονδροκομμένο)

 

  Εκτέλεση

  • Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο, τα φυτικά λίπη και τη ζάχαρη άχνη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά (ώστε να λιώσουν και η ζύμη να γίνει αφράτη). Παράλληλα, χονδροκόβουμε τα αμύγδαλα, τα απλώνουμε σε μία λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 160οC έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα. Μετά προσθέτουμε τον κρόκο αυγού, το baking powder και την βανίλια.
    Μόλις «δέσουν» ρίχνουμε το αλεύρι και στο τέλος τα αμύγδαλα. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε μπαλάκια σε διάμετρο 3 χιλ. περίπου πιέζοντας με το δάχτυλό μας ελαφρώς την κορυφή. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 15-20 λεπτά.
    Βγάζουμε από το φούρνο τους κουραμπιέδες, τους τοποθετούμε σε μία πιατέλα σε σειρά και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.